Skip to main content

Tesla gaat video’s streamen in auto

Auto’s van Tesla gaan YouTube en Netflix streamen, dat zegt oprichter Elon Musk. Het systeem werkt dan niet als de bestuurder aan het rijden is. Daarnaast moeten ook verschillende games te spelen zijn in de auto. “Het gaat niet langer dan een paar maanden duren”, verduidelijkt Musk.

Musk wacht op goedkeuring voor de zelfrijdende auto. Dan zouden YouTube en Netflix daarin ook te zien zijn voor de bestuurder als de auto rijdt. De fabrikant liet vrijdag weten dat in de tiende versie van de Tesla-software verschillende games zitten, waaronder schaken. Ook kunnen tekstberichten worden voorgelezen door het systeem.

Waarschijnlijk gaat het ook nog twee tot drie maanden duren voordat de eerste pick-up truck van Tesla wordt gepresenteerd.

Ford geeft details nieuwe 7,3-liter V8 vrij

In februari presenteerde Ford de nieuwe F-series Super Duty, met daarbij de belofte dat er een volledig nieuwe 7,3-liter benzine-V8 op stapel stond. Specificaties waren er destijds nog niet, maar nu wel.

De nieuwe Super Duty werd gepresenteerd met keuze uit een 6,2-liter V8 en een monsterachtige 6,7-liter Power Stroke-diesel voor het écht zware werk. De nieuwe 7.3 komt die twee gezelschap houden. Het zelfs voor Amerikaanse begrippen gigantische blok levert 436 pk bij 5.500 tpm, maar het is het koppel wat telt. Ford belooft een maximum van 644 Nm bij 4.000 tpm, maar haast zich daarnaast te zeggen dat veel koppel al veel eerder beschikbaar is. Zo moet er vanaf 1.500 tpm al meer dan (omgerekend) 542 Nm beschikbaar zijn. Met deze cijfers is de 7.3 volgens z’n makers de krachtigste benzine-V8 in z’n klasse.

Wie écht zware lasten moet meedragen, kan dus alsnog beter voor de 1.250 Nm(!) leverende diesel gaan, maar volgens Ford kan ook de nieuwe benzinemotor de nodige martelingen doorstaan. Het blok is volgens het merk uiterst duurzaam in de traditionele zin van het woord. Extra zware lagers, gesmeed staal en extra koeling moeten ervoor zorgen dat de boel ook onder zware belasting heel blijft.

Super Duty is de verzamelnaam voor de zware broers van de welbekende F-150 en laat zich onderverdelen in de F-250, F-350 en F-450. Net als bij de concurrentie is het getal daarbij een indicatie van het laadvermogen, al zijn de cijfers eerder gekozen vanwege hun historische waarde dan vanwege een concrete verwijzing naar gewichten. Boven de reguliere Super Duty-pick-ups wordt het nieuwe blok ook geleverd in de F-450 Chassis Cab, de F-550, F-600, F-650 en F-750, voertuigen die eigenlijk wereldwijd gewoon als vrachtwagens worden gezien. Tot en met de F-600 wordt het blok gekoppeld aan Fords 10-trapsautomaat, nog zwaardere varianten krijgen een Heavy Duty-transmissie met zes verzetten.

Volkswagen onthult California 6.1

De camper waarvan iedereen wist dat hij zou komen: dit is de vernieuwde Volkswagen California. Naast een paar uiterlijke veranderingen kan kamperend Nederland ook van andere nieuwe gebruiksgemakken genieten.

Na de onthulling van de vernieuwde Volkswagen Transporter en het zien van eerdere schetsen, wisten we natuurlijk al wel hoe de herziene kampeerbus van Volkswagen eruit ging zien. Aan de buitenkant zorgt vooral de gewijzigde neus voor een nieuwe kennismaking met de bus. De grotere grille en gewijzigde verlichting bepalen samen met een andere voorbumper het vernieuwde vooraanzicht. Binnenin vinden we nieuwe schermen in de vorm van een digitale cockpit en een gewijzigd touchscreen voor de multimedia. Op technisch vlak maakt een elektromechanische stuurbekrachtiging zijn opwachting te samen met aangepaste 2.0-TDI-motoren die aan alle strenge normen voldoen.

Op kamperend-vlak is de keuken aangepakt met vernieuwde kastjes met houten afwerking en drukknoppen. Daarnaast werden de zonsverduistering en het slaapcomfort onder de loep genomen. De California 6.1 beleeft tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf (31 augustus – 8 september) zijn publieksdebuut.